Karpuz Tohumu Yağı: Sağlık Faydaları Ve Kullanımları

0 70

Birçok kişi karpuz tohumu yağı duymamıştır, ancak bu konsantre özütün genel sağlığınız ve sağlıklı yaşamınız için oldukça az sayıda uygulaması bulunmaktadır.

Karpuz Tohumu Yağı Nedir?

Karpuz tohumu yağı karpuz tohumlarından ekstrakte edilen uçucu bir yağtır. Tohumlar kurutulduktan ve tostlandıktan sonra, çeşitli işlemlerden birine, soğuk presleme, çözücü ekstraksiyonu veya karbon dioksit ekstraksiyonundan geçirilirler. Soğuk presleme , bu konsantre tohum yağı çıkarmak için en yaygın yöntemdir. Bu yağ yüzlerce yıldır Afrika’da pek çok sağlık sorunu için geleneksel bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Yakın geçmişte dünyanın diğer yerlerinde daha yaygın olarak kullanılmaya başlandı.

Karpuz tohumu yağı hafifçe çatlak bir kokusu vardır ve açık sarı renktedir. Çok hafif bir yağ olarak da bilinir. Doğrudan güneş ışığından uzak, serin, kuru bir yerde koyu bir şişede saklandığı takdirde cilde kolayca emilir ve raf ömrü yaklaşık iki yıldır. Bu esansiyel yağ öncelikle topikal bir ilaç olarak kullanılır, ancak bazı mutfak ayarlarında küçük miktarlarda tüketilebilir. Hem topikal hem de dahili kullanım için denetim her zaman olduğu gibi önerilir. Bu yağda önemli miktarda yağ asidi vardır ve bu yağ zaman zaman pişirme yağı ve bazı iç sağlık yararları olarak kullanılmaktadır.

Karpuz Tohumu Yağı Sağlık Faydaları

Karpuz tohumu yağı, cildi nemlendirmek, vücudun detoksifiye edilmesini, inflamatuar durumların azaltılması, akne oluşumunun engellenmesi, erken yaşlanma belirtilerinin ortadan kaldırılması ve diğerlerinin yanı sıra saçları güçlendirmesi de dahil olmak üzere karpuz tohum yağının etkileyici birçok sağlık yararı vardır.

Cilt bakımı

Çeşitli mineraller , antioksidanlar ve oleik asit, omega 3 & 6 gibi doymamış yağ asitleri ve çeşitli vitaminlerle birlikte karpuz tohumu yağı, kuru cildi nemlendirici olarak bilinir . Ayrıca cildin daha derin katmanlarına diğer aktif bileşenleri ve besin maddelerini verebilen mükemmel bir taşıyıcı yağdır.

Yaşlanma önleyici Ajan

Fenolik bileşikler, likopen ve karotenoidler de dahil olmak üzere iyi miktarda antioksidan ile bu yağ kırışıklıkların, yaşlanmanın ve lekelerin görünümünü azaltabilir .

Antienflamatuar Ajan

Bu yağı , sedef hastalığı , rozasea , egzama veya akne lekeleri gibi iltihaplı bölgelere uygulayarak tahrişi çabucak azaltabilir ve inflamasyona neden olabilecek alttaki enfeksiyonları tedavi edebilirsiniz.

Detokslayıcı Ajan

Araştırmalar, bu yağın topikal veya iç kullanımının hem gözenekleri temizleyerek hem de karaciğerin işlevini uyararak vücudunuzu zehirli hale getireceğini ve vücudunuzu içeride ve dışarıda toksinlerden arındırdığını buldu. Bu yağ aynı zamanda vücutta toksinlerin azaltılmasına yardımcı olan diüretik olarak da bilinir .

Saç Bakımı

Bu yağın saçlara uygulanması, yüksek seviyedeki E vitamini ve antioksidanlar sayesinde parlaklığı artırabilir, kafa derisindeki iltihaplanmayı azaltabilir ve kilitlerinizi güçlendirebilir .

Karpuz Tohumu Yağı Kullanımı

Karpuz tohumu yağı, mutfak malzemesi olarak ve bazı kozmetik ürünlerin, sabunların, köpük ürünlerin ve diğer cilt ürünlerinin bir parçası olarak kullanılmaktadır. Bu yağda bulunan E vitamini ve A vitamininin yüksek seviyede olmasından ötürü , birçok doğal nemlendirici ve salvesin bir bileşeni de dahil olmak üzere, kozmetik ve topikal uygulamalarda özellikle popülerdir. Mutfakta, karpuz tohumu yağı geleneksel olarak Afrika’da yüzyıllar boyu pişirme yağı olarak kullanılmaktadır, ancak dünyanın diğer bölgelerinde göreli maliyeti ve mevcudiyeti nedeniyle, yaygın bir temel pişirme yağı olarak kullanılmamaktadır.

Uyarı

Karpuz tohumu yağı aşırı miktarda tüketilmesi veya tüketilmesi, aşırı kan damarı genişlemesi gibi kan basıncında tehlikeli bir düşüşe neden olabilecek bazı olumsuz yan etkilere neden olabilir. Topikal olarak aşırı miktarda kullanılırsa bazı cilt tahrişleri de ortaya çıkabilir.

Bunları da beğenebilirsin Yazarın diğer Konuları

Yorumlar

Bukadarnet